Με μια αιμοληψία της εγκύου, είναι δυνατό από την 9η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, να διαγνωστεί, με ακρίβεια 99 %, αν το έμβρυο πάσχει από χρωμοσωμικό πρόβλημα. Η εξέταση βασίζεται στην ανίχνευση τμημάτων του DNA του εμβρύου που κυκλοφορούν στο αίμα της μητέρας.

Οφείλεται, συνήθως σε διαστολή του τραχήλου, σε κάποια φλεγμονή του κόλπου και του τραχήλου, σε χαμηλή πρόσφυση του πλακούντα ή σε πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα.

Μπορεί να γίνει φυσιολογικός τοκετός, αν η υπέρταση είναι ήπια, αν η γενική κατάσταση του εμβρύου και της μητέρας είναι καλή και αν οι συνθήκες είναι ευνοΐκές για να αποδώσει η πρόκληση τοκετού. Στη βαριά προεκλαμψία ο τοκετός πραγματοποιείται με καισαρική τομή.

Η χρήση ενός απλού συμπληρώματος διατροφής που περιέχει ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ βελτιώνει την ορμονική λειτουργία των γυναικών με πολυκυστικές ωοθήκες, μειώνει την ακμή και την τριχοφυϊα αυτών, βελτιώνει την ωορρηξία και την γονιμότητα.

Τις επανελέγχουμε με το τεστ Pap, τις βιοψίες και την κολποσκόπηση, επειδή υπάρχει πιθανότητα υποστροφής. Σε περίπτωση που παραμένει η αλλοίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα και ειδικά σε μεγάλες γυναίκες αφαιρούμε την αλλοίωση με Loop.

Αν τα ινομυώματα είναι μικρά και ασυμπτωματικά τα παρακολουθούμε ανά εξάμηνο. Χειρουργικά αφαιρούνται τα μεγάλα ινομυώματα που προκαλούν συμπτώματα ή που ευθύνονται για στειρότητα.