Συνέντευξη της γυναικολόγου Μάνου Δήμητρας η οποία μεταδόθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Viva 95,3 στα FM Πτολεμαϊδας με θέμα "Προγεννητικός 'Ελεγχος"

Σχετικά Βίντεο

Συνέντευξη της γυναικολόγου Μάνου Δήμητρας η οποία μεταδόθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Viva 95,3 στα FM Πτολεμαϊδας με θέμα "Πολυκυστικές Ωοθήκες"

Σχετικά Βίντεο

Συνέντευξη της γυναικολόγου Μάνου Δήμητρας η οποία μεταδόθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό Viva 95,3 στα FM Πτολεμαϊδας με θέμα "Υπογονιμότητα"

Σχετικά Βίντεο

Τα ινομυώματα της μήτρας είναι συμπαγείς, καλοήθεις όγκοι, που αφορούν το 20% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Οφείλονται, σε αρχέγονα εμβρυϊκά κύτταρα που εντοπίζονται στο μυϊκό τοίχωμα της μήτρας και τα οποία υπό την επίδραση των οιστρογόνων εξελίσσονται σε συμπαγείς όγκους.

 

Μια από τις σημαντικότερες υπερηχογραφικές εξετάσεις της εγκυμοσύνης είναι η αυχενική διαφάνεια, με την οποία μετρούμε το υποδόριο υγρό πίσω από τον αυχένα του εμβρύου, κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

 

Οι πολύποδες της μήτρας, εμφανίζονται σε μια στις 10 γυναίκες άνω των 30 ετών. Μπορεί να εντοπίζονται στον τράχηλο ή στο ενδομήτριο. Οι ενδομήτριοι πολύποδες είναι προσεκβολές του ενδομητρίου συνήθως μισχωτές ή σε ευρεία βάση και οφείλονται σε ορμονικούς παράγοντες. Οι πολύποδες του τραχήλου, έχουν μίσχο και είναι αποτέλεσμα φλεγμονώδους υπερπλασίας του κυλινδρικού επιθηλίου του ενδοτραχήλου ή ανώμαλης ορμονικής ανταπόκρισης.

 

Ο υπέρηχος είναι ένα διαγνωστικό μέσο το οποίο χρησιμοποιείται για περισσότερο από 40 χρόνια στην Μαιευτική. Βοηθά στη προγεννητική διάγνωση παθολογικών καταστάσεων του εμβρύου και ιδιαίτερα στην παρακολούθηση των κυήσεων υψηλού κινδύνου.